Неофіційний сайт м. Городище
Середа, 17.04.2024, 00:44
Гость | RSS

Меню сайту

Розділи
Новини спорту [19]
Футбол. Першість області [4]
Футбол. Першість району [3]

Наше опитування
Як ви оцінюєте Євромайдан?
Всього відповідей: 21

Реклама

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Червень » 10 » КОЛОС Вільшана - Садівник Мліїв_07.06.2009
КОЛОС Вільшана - Садівник Мліїв_07.06.2009
13:21

«Колос» Вільшана – «Садівник-ДВТ» Мліїв

7 червня 2009 р., 16:00, Вільшана, стадіон «Колос», 500 глядачів, +31.

 

«Колос»:

   1. Юрик Вадим;

3. Щорс Михайло;

4. Мироненко Василь;

5. Лукієнко Ярослав (2. Мацьков Петро, 1-й тайм);

6. Насідка Іван;

10. Силка Олег;

11. Пучковський Олександр;

13. Харченко Сергій;

14 . Литовкін Олександр (8. Пучковський Валерій, 2-й тайм);

15. Турченко Костянтин;

16. Тимошенко Володимир (7. Гнатенко Валерій, 2-й тайм).

 

Тайм перший. Гра розпочалася при пекучому сонці, чекати порятунку від хмар чи вітру було марною справою. Можливо з цих причин, можливо з якихось інших, гравці обох команд на початку матчу не показали нічого цікавого, а глядачі відверто нудьгували. До речі, у Вільшані люди на футбол завжди ходять. Така добра традиція склалася з середини 80-х років, коли місцевий «Колос» 9 сезонів не просто виступав, а успішно боровся з суперниками в елітному першому дивізіоні Черкащини.

Розуміючи, що результат на голову з неба не впаде, футболісти обох команд робили рідкі вилазки до воріт суперників, одна з яких стала вагомою і відчутною втратою для команди «Садівник» – у зіткненні з нападником господарів Олександром Литовкіним тяжку травму отримав воротар мліївців Римський Валентин. Допомога лікаря констатувала, що наш «городищенський Бартез» гру продовжити не зможе. Середина першого тайму, – а вже вимушена заміна і не просто польового гравця, а одного із лідерів колективу, котрий за три тури обласної ліги, що вже відбулися не пропустив жодного м’яча.

До кінця тайму лишалося хвилин 20, Ігорова перевага, немов на шальках терезів,  переходила від одної команди до іншої. Неточні удари по воротах у «Колоса» і серія кутових у «Садівника» це все, що можна пригадати.

Після однієї зі швидких контратак гравець «Садівника» Ярослав Поліщук скористався незлагодженими діями оборонця та воротаря господарів і проштовхнув смугастого в сітку – 0:1.

Втомлені пекучим сонцем команди вирішили виконувати свої турнірні завдання вже у другому таймі і дограли відрізок часу, що залишився без гострих моментів біля воріт. Лише слід зазначити, що футболісти з Млієва занадто багато фолили і збирали до свого пасиву жовті картки, як гриби після дощу.

Тайм другий. Відразу зі стартовим свистком арбітра господарі перехопили ініціативу і здійснювали пристрілку до воріт суперника. Частіше за все це були удари метрів з 30-ти, не точні та не сильні. Гра тривала, а Вільшанці все нічого не могли створити путнього. На 55 хвилині матчу Петро Мацьков, гравець команди «Колос», який вийшов на заміну у першому таймі, замінивши травмованого захисника Ярослава Лукієнка, отримавши м’яч на своїй половині обіграв кількох суперників і сильним ударом із-за меж карного майданчика потурбував кіпера гостей. Після цього Мліївська команда розпочала створювала небезпечні моменти біля воріт «Колоса». У одному із епізодів біля центрального кола, цілком заслужено другу жовту картку отримав диспетчер «Садівника» Сергій Сукач. Садівники лишаються в меншості, а грати ще півгодини. Атаки вільшанців стають ще більш націленими на ворота, «Садівник» відбивається і намагається грати на контратаках. В одній із них Віталій Смоляр, отримавши флангову передачу опиняється один на один з голкіпером «Колоса». Нападник не став зближуватися з воротарем і точним, обвідним ударом поклав м’яч у праву від себе дев’ятку воріт «Колоса» – 0:2 на 70 хвилині матчу.

Відступати було вже нікуди, але все рівно, щось у «Колоса» нічого в нападі не клеїлось. «Садівник» вже відверто тягнув час, проводив заміни, які, як виявилось згодом до добра не привели.

84 хвилина, «Садівник» подає кутовий, оборонці швидко виносять м’яч і «Колос» переходить в атаку. В цій атаці, в районі так званої «точки Шевченка», мліївці фолять на Олегові Силці, котрий вцілому блискуче відіграв матч. До м‘яча підходить майстер стандартів Костя Турченко. Удар…ні, не гол, лише хрестовина, – м’яч відлітає у центр воротарського майданчика і ніким не  прикритий Михайло Щорс вколотив його у сітку, 1:2.

До закінчення матчу лишались лічені хвилини і, здавалось, гравці «Садівника» подумки пакували речі, чи можливо обговорювали перипетії подій у Верховній Раді, а можливо вони домовлялися куди саме підуть святкувати ще не здобуту перемогу…

Повертаємось до гри. 87 хвилина, «Колос» атакує, а у «Садівника» виходить дуже перспективна атака. Нападник  Володимир Часников проривається до воріт, виходить один на один з голкіпером «Колоса» Юриком Вадимом та сильно пробиває. Ціною пошкодження в акробатичному шпагаті кіпер дістає м’яч.

Арбітр матчу Микола Шланчак з Черкас компенсує три хвилини. Рахунок 1:2. «Колос» штурмує ворота гостей. Фланговий простріл і гравець команди «Садівник» Стародуб Андрій, майстерно зрізає кулю у власні ворота. Можливо спрацював його рефлекс форварда, – чулись здогадки вболівальників на трибунах. Тим не менше – 2:2, 91 хвилина.

Чи не за рано гості повірили у перемогу? От і поплатились. В останній атаці матчу, скориставшись пожежами у карному майданчику гостей, які вже не знали куди бігти і що робити, молодий гравець вільшанського «Колоса», Валерій Гнатенко, холоднокровно пробив повз голкіпера гостей – 3:2, 93 хвилина. На радість місцевої публіки матч закінчено перемогою «Колоса»!!!

В наш час футбольний матч триває всі 90 хвилин, в які ніхто не має права розслабитись, «битись» на полі потрібно всю гру… Яскравий урок для «зіркового» «Садівника», команда їде додому ні з чим.

Про те, що мліївці сперечалися з головним суддею, щось палко йому доказуючи, після гри, яку вони заслужено програли, говорити не слід, їм це авторитету не прибавить. Справжнім футболістам це не личить.

Вільшанська публіка зірвалася голосними викриками: «Молодці…Молодці…». Аплодисменти, подяки гравцям своєї команди, щира радість на очах господарів. Дербі вдалось!
Вадим Юрик
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1423 | Додав: Oleg | Рейтинг: 5.0/6 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Прогноз погоди
Погода

Міні-чат

Друзі сайту

Черкаський міський форум

ГОРОДИЩЕ on-line. Інформаційно-довідковий портал


Пошук

Copyright and created by Jazzman © 2024 Хостинг від uCoz