Неофіційний сайт м. Городище
Субота, 20.04.2024, 01:13
Гость | RSS

Меню сайту

Розділи
Новини спорту [19]
Футбол. Першість області [4]
Футбол. Першість району [3]

Наше опитування
Як часто ви буваєте в Городищі?
Всього відповідей: 578

Реклама

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Серпень » 29 » У Черкасах відкрився ексклюзивний музей шоколаду
У Черкасах відкрився ексклюзивний музей шоколаду
14:52


У Черкасах відкрився ексклюзивний музей шоколаду «Країна Шоколандія», де представлено витвори мистецтва із солодощів. Протягом місяця відвідувачі зможуть дізнатися практично все про найпопулярніші у світі ласощі, їхню історію, технології та секрети і скуштувати найкращі види прямо з шоколадного фонтану. 
Черкаси на місяць перетворилися на казкову країну «Шоколандію». Тут відкрився ексклюзивний музей шоколаду. Понад півсотні солодких шедеврів для нього творили найкращі майстри з усієї України. Тут і дорослі, і діти поринають у казку.

Какао почали вирощувати три тисячі років тому. Першими їх куштували давні індіанці – ольмеки, потім – майя. Шоколад вважали напоєм богів. Плоди какао використовували і як розмінну монету. Авокадо міняли на три боби. А за сотню можна було купити раба, індичку, краба чи рибу. І вже в ті часи процвітали фальшивомонетники. Набивали боби глиною, заклеювали і пускали «в хід». Масово вирощували диво-рослину ацтеки.

Юлія Пудова, екскурсовод: "У ацтеків був імператор Монтесума, який дуже любив напій шоколад. Монтесума мав великий гарем і пив літрами цей напій, що стимулювало його чоловічу силу".

До Європи какао привіз іспанський завойовник Ернандо Кортес. А першу шоколадну плитку створили в Мексиці у вісімнадцятому столітті.

Нині світ дивують справжні витвори солодкого мистецтва. За годину художники малюють шоколадні картини. У Празі таким полотнам присвятили цілий музей. Солодка «фарба» дуже зручна, тому й картини виходять реалістичними.

Андрій Яблочков, організатор виставки: "Шоколад растапливается и добавляются пищевые красители. Получаются как масляные краски разных цветов. Художник кисточкой начинает рисовать картину". 

На створення музею у Черкасах витратили дев’ятсот кілограмів шоколаду. Виставка працюватиме місяць, так само як і шоколадний фонтан. Його щодня поповнюють двома ящиками шоколаду. Аби смачний напій додавав людям енергії та покращував настрій.

/Ірина Цимбал, „Факти”, ICTV
Переглядів: 1989 | Додав: Jazzman | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 1
1 Jazzman  
1
Музей знаходиться в ТРК "Екватор", біля катка. Якщо кому треба - можу уточнити подробиці.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Прогноз погоди
Погода

Міні-чат

Друзі сайту

Черкаський міський форум

ГОРОДИЩЕ on-line. Інформаційно-довідковий портал


Пошук

Copyright and created by Jazzman © 2024 Хостинг від uCoz